سپاه پاسداران؛ ارگان تروریستیِ مسببِ احضار، بازداشت و مرگِ مشکوکِ محققان و فعالان محیط زیست
نگارنده: نجمه. ق
به نظر نگارنده، مخالفت محققان و فعالان محیط زیست با ایجاد پایگاههای موشکی و اتمیِ سپاه پاسداران در مناطق حفاظت شده، علت اصلی متهم کردن آنها به جاسوسی است.
علت برخورد با فعالان محیط زیست و همچنین گروهی از محققانِ افشاگر، مقاومت آنها در برابر طرحهای سپاه پاسداران برای استقرار سامانههای موشکی بالستیک در محدودههای جغرافیایی حفاظت شده بوده است.
چهارم بهمن ماه سال گذشته کاووس سید امامی، استاد دانشگاه و مدیرعامل مؤسسه “حیات وحش میراث پارسیان”، و چند نفر از همکارانش بازداشت شدند.
کاووس سیدامامی بعد از بازداشت در زندان جان سپرد
مطابق ادعای مسئولان قضائی جمهوری اسلامی، سید امامی ۱۹ بهمن ماه در زندان خودکشی کرد. سازمان عفو بینالملل این ادعا را “بسیار مشکوک” خوانده و از این که مسئولان مانع کالبدشکافی جسد این استاد دانشگاه شدند به شدت انتقاد کرده است.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، چند روز پس از مرگ سید امامی در زندان، اتهام فعالان محیط زیست بازداشت شده را “دادن اطلاعات طبقهبندیشده از مراکز حساس به سرویسهای اطلاعاتی بیگانه از جمله اسرائیل و آمریکا” اعلام کرد.
اطلاعات سپاه مسئول بازداشتها
بر اساس شواهد، در روزھای نخست، نھاد بازداشت کنندۀ محققان و فعالان مذکور مشخص نبود و پس از ورود مجلس به این پرونده مشخص شد که اطلاعات سپاه اقدام به بازداشت این فعالان محیط زیستی کرده است.
پس از مرگ سید امامی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی در گزارشی مدعی شد که او و همکارانش با استفاده از دوربینھای عکسبرداری از یوزپلنگ، اقدام به تصویربرداری از سایتھای موشکی و اتمی سپاه کرده و اطلاعات این سایتها را در اختیار سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل قرار دادهاند.
لازم است توضیح دهم: بخش محیط زیستی سازمان ملل در کشورھای مختلف نقاطی را به عنوان مناطق حفاظتشده محیط زیست معرفی میکند و با تخصیص بودجه به سازمانھای غیردولتی و حتی دولتھا خواستار حفاظت از مناطق خاص و گونهھای محیط زیستی میشود.
بر پایه گزارش ها، محوطههای حفاظت شده زیر نظر سازمان ملل، تحت قوانین “مناطق میراث تاریخی” قرار میگیرند و حتی در زمان جنگ نیز شامل تدابیر حفاظتی میشوند.