بازداشت و بی خبری از وضعیت ده نوکیش مسیحی در شیراز

منابع حقوق بشری، از بازداشت گروهی از نوکیشان مسیحی در جریان مراسمی در یک کلیسای خانگی در شیراز خبر داده اند.

به گزارش منابع حقوق بشری، روز جمعه چهارم دی ماه ۱۳۹۴ – ۲۵ دسامبر ۲۰۱۵، گروهی از نوکیشان مسیحی به مناسبت مراسم “کریسمس” (زادروز عیسی مسیح) و همچنین در آستانه سال نوی میلادی گردهم آمده بودند، که با هجوم ناگهانی ماموران لباس شخصی، بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.

مسیحیان شیراز

بنا بر این گزارش، رضا محمدی، الهه ایزدی، محسن جوادی، سینا نامور، محمد گلشنی کیا، محمود صالحی، علیرضا علی قنبری، محمدرضا سلطانیان، برادر خلیل (تبعه افغانستان) و موسی ساری پور بازداشت شده اند.

ماموران امنیتی مسلح به بیسیم و سلاح کمری بوده ونحوه برخورد و بازداشت این شهروندان، “اهانت آمیز” توصیف شده است. وسایل شخصی بازداشت‌شدگان و همچنین ادوات دریافت ماهواره آن محل نیز ضمن تخریب، ضبط شده است.

از محل نگهداری و وضعیت بازداشت شدگان تا لحظه‌ی تنظیم گزارش اطلاع دقیقی مخابره نشده است.

 

ادامه فشار بر نوکیشان مسیحی و دگراندیشان عقیدتی

طی سالهای اخیر، به ویژه پس از هشدار رهبر جمهوری اسلامی نسبت به رشد و گسترش کلیساهای خانگی در ایران، جمع زیادی از نوکیشان مسیحی به اتهاماتی چون “تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی به دلیل تغییر مذهب یا عضویت در کلیساهای خانگی”، مورد تهدید، بازداشت، ربایش، احضار و محکومیت قرار گرفته اند.

 

وضعیت حقوق بشر در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، همچنان وخیم و تحت نقض سیستماتیک قرار دارد، و مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست  ۲۶ آذر ماه – ۱۷ دسامبر خود، با اکثریت آراء در مورد وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران – به ویژه سرکوب و فشارها بر دگراندیشان – ابراز نگرانی کرده است.

 

همچنین وزارت امور خارجه آمریکا چندی پیش گزارش سالانه خود درباره میزان آزادی‌های مذهبی در جهان را منتشر کرد که در این گزارش، بار دیگر سیاست حکومت ایران در سرکوب آزادی‌های مذهبی شهروندان ایرانی را مورد انتقاد قرار داده و موارد متعدد از تبعیض‌های مذهبی را برشمرده شده است. این گزارش بر ادامه محدودیت‌های مذهبی ناشی از سیاست‌های برخی دولت‌ها و از آن جمله ایران و عربستان تاکید کرده و گفته که بسیاری از این سیاست‌ها، مانند مجرم شناختن فعالیت‌های مذهبی، تهدید و ارعاب، اعمال قوانین مربوط به ارتداد و کفر، توهین به مقدسات، ممنوعیت انتخاب مذهب و یا اعمال محدودیت‌های مربوط به سازمان‌های مذهبی، آزادی‌های شهروندان را آشکارا نقض می‌کنند.