ادامۀ نقض حقوق بشر در ایران، از سرکوب و بازداشت و قتل معترضان، تا قطع اینترنت در سراسر کشور
در ادامۀ نقض حقوق بشر در ایران، بازداشت فعالان مدنی، کارگری، دانشجویی، همچنین کنشگران جنبش زنان و روزنامه نگاران، در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد. این درحالیست که در جریان اعتراضات اخیر ایران که از هفته سوم آبان ماه 98 آغاز شد، هزاران تن بازداشت، صدها تن کشته، و دهها تن ناپدید شده اند. مقامات رژیم ایران، همچنین شبکه های اینترنت سراسر کشور را نیز قطع کرده و مانع درز اخبار و رخدادهای اخیر به خارج از کشور شده اند.
منابع خبری اعلام کرده اند که طی هفته های اخیر، تعداد زیادی از فعالان دانشجویی، کارگری، رسانه ای، و جنبش زنان، مورد ربایش و بازداشت قرار گرفته اند.
بر اساس گزارش ها، روز دوشنبه 27 آبان ماه، میترا حسین زاده، فرهاد بهمن پور و مریم کامران، سه فعال دانشجویی در اصفهان، روز چهارشنبه 29 آبان ماه، حامد زهرایی و امیر حمزه صفی زاده، دو وبلاگ نویس و فعال رسانه ای ساکن شیراز، روز پنجشنبه 30 آبان، یاشار دارالشفاء و بهنام کریمی، دو فعال اینترنتی، همچنین شنبه دوم آذر ماه، کریم مطلبی، علی جعفری و شاهین سالاری، سه فعال مدنی در تهران و کرج، مورد بازداشت قرار گرفتند.
به گزارش منابع حقوق بشری، از وضعیت و سرنوشت آنان خبری در دست نیست، و پیگیری های خانواده های آنان نتیجه ای برای آگاهی از وضعیتشان در بر نداشته است.
به گزارش منابع حقوق بشری، در جریان اعتراضات آبان ماه 98، که از شامگاه بیست و چهارم آغاز شد و تا 11 روز ادامه داشت، اینترنت سراسر ایران دچار قطعی بیسابقه شد و در همین سکوت و قطع رابطه با جهان خارج، صدها تن کشته، هزاران تن زخمی و بازداشت، و ده ها تن مفقود شده اند.
بر اساس آخرین اخبار، تعداد بازداشت شدگان این اعتراضات (آبان 98)، نزدیک به 14000 نفر می باشد که از وضعیت و سرنوشت بسیاری از آنان خبری در دست نیست.
این بازداشتهای گسترده از سوی نیروهای وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و همچنین بسیج صورت گرفته و گزارش شده که ارگان های بازداشت کننده، و همچنین بازجویان از انواع شکنجههای روحی و جسمی همچون شلاق، ضرب و شتم، سلول انفرادی و تجویز قرصهای روانگردان برای اعترافگیری بازداشتشدگان به منظور پرونده سازی سنگین استفاده میکنند.
همچنین خبرهای زیادی از توهین و آزار زندانیان زن گزارش شده به طوریکه برخی از زنان پس از چند هفته بازداشت و آزادی موقت، قادر به برقراری ارتباط کلامی با خانواده خود نبودهاند.
در استانهای خوزستان، کردستان و فارس، شمار کثیری از بازداشتشدگان در پادگانهای سپاه نگهداری میشوند که در هر کدام از پادگانها نزدیک به 700 نفر در بازداشتند.
از طرفی از بازداشتشدگان زخمی که توسط پاسداران از بیمارستانها ربوده شدهاند خبری در دست نیست و تعدادی از آنها در بازداشتگاهها زیر فشار شکنجه نقض عضو شده و از امکانات بهداشتی و درمانی محروم هستند و تعدادی هنوز مفقود الاثراند.
به گفته زندانیان آزاد شده، در پادگان سپاه «ولی عصر» شهرکرد، پاسداران در سرمای طاقت فرسای زمستان، روزانه بر روی زندانیان آب ریخته و سپس با اجسام سخت آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادهاند.
در پادگان سپاه «فجر» استان فارس نیز، بازداشتشدگان به شکل گروهی و همچنین فردی مورد ضرب و شتم روزانه قرار گرفتهاند و بعضی را برای اعدام میبرند و دیگر خبری از آنها نمیشود.
در پادگان سپاه « نبی اکرم» در استان کرمانشاه، «بیتالمقدس» درکردستان و «صاحب الزمان» در اصفهان نیز ضرب و شتم و شکنجه بازداشت شدگان روزانه جریان دارد.
لازم به ذکر است که طی دو هفته اخیر دستکم 600 تن به زندان رجایی شهر انتقال داده شدهاند. این بازداشتشدگان هر روز طی صبح و عصر با باتوم و شلاق این زندان مورد ضرب و شتم قرار میگیرند. به تعدادی از زندانیان طی بازجویی از سوی مأموران سپاه اعلام شده که «اعدام» خواهند شد.
گروه کثیری از بازداشت شدگان منتقل شده به زندان بزرگ تهران زیر 20 سال هستند که با سلاح ساچمهای و یا جنگی مجروح شده و محروم از حق درماناند. این جوانان هم اکنون در میان زندانیان جرایم خطرناک نگهداری میشوند و بر اساس گزارش های موثق، مورد آزار جنسی قرار دارند.
به گزارش دیده بان حقوق بشر ایران، زندانیانی که موقتا و به دلیل جراحت زیاد و با وثیقه آزاد شده اند، میگویند که بازجویان و پاسداران برای وادار کردن زندانیان به اعتراف اجباری با وارد آوردن ضربه به بیضه و ریختن آب جوش بر روی زندانیان آنان را شکنجه کردهاند.
تعدادی از بازداشتیهای آبان ماه 98 که با شکنجه به قتل رسیدند عبارتند از:
مرادعلی حسینی در قلعه حسن خان در غرب تهران بازداشت شد و جنازه وی در یکی از باغهای شهریار پیدا شده است.
حلیمه سمیری در آبادان بازداشت شد و پس از چند روز جسد شکنجه شده او مقابل خانه اش پیدا شد.
هاشم مرادی، ارشاد رحمانیان و خالد رشیدی که در جوانرود دستگیر شدند، پیکرشان در حاشیه شهر جوانرود پیدا شد.
نادر رضایی آبطاف که در کرمانشاه بازداشت شده بود، زیر شکنجه نیروهای امنیتی جان باخت.
حمید نظری در جریان اعتراضات آبان بازداشت شده بود و 24 ساعت پس از آزادی بر اثر سکته درگذشت. خانواده او تایید کرده اند که او مشکل قلبی نداشته در زندان به او دارو تزیق شده است.
قاسم باوی از بازداشتشدگان اعتراضات آبان در اهواز که در اثر شکنجه، چند روز پس از آزادی اقدام به خودکشی کرد.
سجاد اسماعیلی، 20 ساله ساکن ایوانغرب توسط اطلاعات بازداشت و 9 آذر 98 جسد بی جانش به خانواده وی تحویل داده شد.
کاوە ویسانی، اهل روستای خامسان از توابع کامیاران که جسد شکنجه شده او روز جمعه 15 آذر در «باباریز» حومه شهر سنندج، پیدا شد.
حمید شیخانی در شهرک طالقانی بندرماهشهر توسط نیروهای امنتیی دستگیر و زیر شکنجه جان باخت.
طی روزهای اخیر، همزمان با سرکوب خونین معترضان در شهرهای مختلف ایران که از هفته آخر آبان ماه شروع شد، صدها تن از فعالان دانشجویی، کارگری، مدنی، رسانه ای و همچنین وبلاگ نویس، مورد ربایش، تهدید، بازداشت، احضار و ضرب و شتم و حتی مرگ قرار گرفته اند.