افزایش شمار شهروندان بازداشتی در استان سیستان و بلوچستان در پی حمله انتحاری به اتوبوس سپاه

روز جاری رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان از افزایش شمار شهروندان بازداشتی در ارتباط با انفجار خودروی بمب گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان به ۱۳ تن و آزادی یکی از خانم های بازداشتی خبر داد. روز چهارشنبه ۲۴ بهمن طی حادثه انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان ۲۷ تن کشته و دستکم ۱۳ تن زخمی شده بودند.

به نقل از عصر هامون، امروز شنبه ۴ اسفندماه ۱۳۹۷، ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان از افزایش شمار بازداشت شدگان در ارتباط با انفجار خودروی بمب گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان به ۱۳ تن خبر داد.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اعلام کرد: “تا چند روز گذشته چندین دستگیری داشتیم که بعضی از آنان متهم برخی مظنون و برخی نیز ارتباط شان با حادثه کاملا مشخص است که در حال حاضر پرونده قضایی آنان در حال پیگیری است”.

وی افزود: باید تحقیقات اولیه و نهایی انجام شود تا بتوانیم به طور کلی درباره دستگیرشدگان این حادثه صحبت کنیم.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان همچنین گفت: “در رابطه با خانم‌های دستگیر شده نیز باید اشاره کنیم که تحقیقات لازم انجام گرفته و یکی از آنان در حال حاضر آزاد شده است”.

در این گزارش به هویت افراد بازداشت شده اشاره‌ای نشده است.

پیشتر در تاریخ ۲۹ بهمن‌ماه علی موحدی راد، دادستان مرکز سیستان و بلوچستان، با اشاره به دستگیری ۶ شهروند در این استان ادعا کرده بود: “طی بازرسی و تفتیش از منازلی در سراوان و خاش ۱۵۰کیلوگرم مواد منفجره آماده انفجار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد منفجره و تجهیزات ساخت بمب به همراه مقادیری سلاح و مهمات کشف و ضبط شده است”. در تاریخ ۲ اسفندماه هم ابراهیم حمیدی از افزایش شمار شهروندان بازداشتی به ۸ تن خبر داده بود.

لازم به ذکر است که در تاریخ ۲۴ بهمن ماه طی حمله مسلحانه (انتحاری) به یک اتوبوس حامل نظامیان (نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران) در جاده خاش به زاهدان در ۶۵ کیلومتری زاهدان، ۲۷ تن کشته و دستکم ۱۳ تن زخمی شده بودند.

در پی این حادثه یکی از گروه‌های مسلح اپوزیسیون بلوچستان با صدور بیانیه ای مسئولیت این حمله را پذیرفت.

در ماه‌های اخیر تعداد حملات و درگیری های مسلحانه در منطقه سیستان و بلوچستان روند چشمگیری داشته است.

هرچند انتظار می‌رود عوامل و مسئولان احتمالی این حمله تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و پاسخگو شوند اما با توجه به سوابق دستگاه‌های امنیتی بیم آن می‌رود که تحت تأثیر شرایط این حادثه، افرادی مورد برخورد شتاب‌زده قرار گیرند که نقشی در این حادثه نداشته و یا از شیوه‌های غیرانسانی برای بازجویی یا مجازات مظنونین این حادثه استفاده شود.